Aproape 96% dintre cei ce au murit din cauza noului coronavirus în Italia, sufereau de alte boli înainte de a fi infectaţi

Focarul de coronavirus în Italia a lovit în special în rândul populaţiei mai în vârstă şi a celor cu probele medicale preexistente, potrivit autorităţilor italiene.

6972 afișări
Imaginea articolului Aproape 96% dintre cei ce au murit din cauza noului coronavirus în Italia, sufereau de alte boli înainte de a fi infectaţi

Aproape 96% dintre cei ce au murit din cauza noului coronavirus în Italia, sufereau de alte boli înainte de a fi infectaţi

Aproape 96% din decesele cauzate de coronavirus în Italia au survenit la persoane cu afecţiuni medicale anterioare, arată datele institutului de sănătate ISS din Italia. ISS, care publică o serie de studii privind evoluţia focarului de Covid-19, a publicat o serie de date privind persoanele care şi-au pierdut viaţa în ultimele luni.

„Ultimele cifre arată că noile cazuri şi decese au un profil comun: în mare parte persoane în vârstă cu boli anterioare”, a declarat şeful ISS, Silvio Brusaferro, în cadrul unei conferinţe de presă, vineri.

Vârsta medie a celor infectaţi este de 62 de ani, iar aproximativ 30% dintre persoanele bolnave au sub 50 de ani.

Analiza ISS arată că începând cu 25 mai, doar aproximativ 1,1% din cazurile de virus au avut sub 50 de ani şi peste 57% au fost de 80 de ani. Aproape jumătate din cazurile înregistrate în luna mai au fost la în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice.

ISS arată că 4,1% dintre persoanele care au murit din cauza Covid-19 nu au avut patologii preexistente şi aproape 60% dintre victime sufereau de cel puţin trei boli.

Peste 68% dintre cei care au murit sufereau de hipertensiune arterială, aproximativ 30% au avut diabet şi 28% au suferit de boli de inimă, se arată în raportul citat de Bloomberg.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici