Aproape jumătate din reţeaua electrică a Ucrainei este încă avariată

Aproape jumătate din reţeaua electrică a Ucrainei este încă avariată. Zeci de angajaţi din energie au fost ucişi şi răniţi, spun cei de la compania DTEK.

155 afișări
Imaginea articolului Aproape jumătate din reţeaua electrică a Ucrainei este încă avariată

Aproape jumătate din reţeaua electrică a Ucrainei este încă avariată

O companie energetică privată din Ucraina a declarat că 40% din infrastructura electrică a ţării este avariată, în timp ce atacurile ruseşti continuă să vizeze alimentarea.

Milioane de oameni au rămas fără energie electrică sau cu energie intermitentă din octombrie, în timp ce Rusia s-a concentrat asupra sistemului energetic ucrainean.

"Rusia a distrus 40% din sistemul energetic ucrainean cu atacuri teroriste cu rachete. Zeci de lucrători din domeniul energiei au fost ucişi şi răniţi", a declarat compania DTEK într-un comunicat pe reţelele de socializare.

"Inginerii electricieni fac tot ceea ce este posibil şi imposibil pentru a stabiliza situaţia în ceea ce priveşte aprovizionarea cu energie", a declarat compania, potrivit Agenţiei France-Presse, adăugând că echipele lucrează "zi şi noapte".

9 persoane au fost confirmate ca fiind decedate marţi, potrivit autorităţilor, în condiţiile în care s-au înmulţit incidentele în care ucrainenii încearcă să găsească surse alternative de energie, inclusiv generatoare şi butelii de gaz, ambele putând fi periculoase.

În urmă cu câteva zile, directorul celei mai mari companii private de electricitate din Ucraina avertiza că întreaga reţea de electricitate a Ucrainei riscă să cedeze. Maxim Timchenko a declarat pentru BBC că jumătate din reţeaua de electricitate a ţării este deja grav avariată, iar încă un alt atac de amploare ar putea face sistemul de electricitate să cedeze definitiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici