Aproape jumătate dintre canadieni doresc deportarea celor ce traversează ilegal frontiera

Aproape jumătate din populaţia Canadei doreşte deportarea persoanelor ce traversează ilegal frontiera din Statele Unite, un număr egal de persoane dezaprobând felul în care premierul Justin Trudeau abordează această problemă, potrivit unui sondaj de opinie efectuat de Reuters/Ipsos.

501 afișări
Imaginea articolului Aproape jumătate dintre canadieni doresc deportarea celor ce traversează ilegal frontiera

Aproape jumătate dintre canadieni doresc deportarea celor ce traversează ilegal frontiera (Imagine: Hepta)

O minoritate semnificativă, patru din zece respondenţi, susţine că imigranţii ilegali ar putea face Canada ”mai puţin sigură”, subliniind potenţialele riscuri politice pentru Guvernul lui Justin Trudeau.

Creşterea fluxului de solicitanţi de azil din Africa şi Orientul Mijlociu, care au traversat frontiera din SUA, în ultimele luni, a devenit un subiect discutabil în Canada.

A existat o vastă susţinere a bipartizanilor ale nivelelor ridicate ale imigraţiei în Canada, în ultimii zeci de ani.

Canadienii par să fie la fel de îngrijoraţi în privinţa imigraţiei ilegale, precum vecinii lor americani, potrivit studiului făcut public de Reuters, ce a fost condus între 8 şi 9 martie 2017.

Aproximativ 48% dintre canadieni au declarat că ei susţin ”creşterea deportărilor persoanelor ce locuiesc ilegal în Canada”.

Dintre respondenţi, alţi 36% au declarat că statul canadian ”ar trebui să accepte aceşti imigranţi ilegali” şi să le permită să obţină statutul de refugiat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici