Aproape trei milioane de americani poartă zilnic asupra lor o armă încărcată

Aproximativ trei milioane de cetăţeni americani, în special tineri din sudul SUA, poartă zilnic asupra lor o armă încărcată, conform unui studiu publicat de Jurnalul american al Sănătăţii Publice, citat de Le Figaro.

792 afișări
Imaginea articolului Aproape trei milioane de americani poartă zilnic asupra lor o armă încărcată

Aproape trei milioane de americani poartă zilnic asupra lor o armă încărcată

Majoritatea dintre aceştia citează protecţia lor ca motiv pentru purtarea armelor.

Studiul este primul de acest gen din ultimii 20 de ani şi analizează obiceiurile cetăţenilor obişnuiţi, în privinţa portului de arme.

SUA reprezintă ţara unde au loc cele mai numeroase masacre în şcoli, la concerte şi la locul de muncă, notează autorii studiului.

”Este foarte important de studiat această problemă, din moment ce 90% dintre toate omuciderile şi asalturile ce nu sunt fatale sunt comise cu o armă portabilă”, a declarat Ali Rowhani-Rahbar, profesor de epidemiologie la Facultatea de Sănătate Publică din cadrul Universităţii din Washington şi principalul autor al studiului citat.

Informaţiile folosite în cadrul acestui studiu provin din cadrul unei cercetări efectuate în 2015 pe 1.444 deţinători de arme.

”Comparativ cu deţinătorii de arme ce nu le poartă asupra lor, cei care raportează că preferă purtarea acestora sunt în general caucazieni, adeseori tineri, bărbaţi, ce trăiesc în state din sudul SUA, se consideră a fi conservatori din punct de vedere politic şi deţin mai multe arme”, potrivit autorilor studiului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici