Aproximativ 100 de persoane au murit într-un nou "masacru", în regiunea Hama, din Siria

Cel puţin 100 de persoane, între care femei şi copii, au fost ucise miercuri în regiunea Hama, din centrul Siriei, conform declaraţiilor Consiliului Naţional Sirian (CNS), principala coaliţie de opoziţie, care a denunţat "un nou masacru" făcut de regim.

263 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 100 de persoane au murit într-un nou "masacru", în regiunea Hama, din Siria

Aproximativ 100 de persoane au murit într-un nou "masacru", în regiunea Hama, din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt aproximativ 100 de morţi în satul al-Kubeir (...), între care aproximativ 20 de femei şi aproximativ 20 de copii", a declarat Mohammed Sermini, un purtător de cuvânt al CNS, care a acuzat forţele regimului şi miliţiile sale, shabbiha, că sunt responsabile de acest "masacru".

El a precizat că locuitori au fost ucişi folosindu-se cuţite. El a mai menţionat şi că o întreagă familie de 24 de persoane a fost ucisă.

Sermini a făcut apel către observatorii internaţionali, responsabili cu supravegherea încetării focului, intrat în vigoare pe 12 aprilie dar încălcat în mod repetat, să se prezinte imediat la locul faptelor.

Aceştia din urmă au anunţat că se vor deplasa în acest sat.

Directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane, a evocat la rândul său "un masacru", semnalând 87 de morţi, după primele estimări.

"Ceea ce este sigur, este că zeci de persoane au murit, între care femei şi copii", a declarat Rahmane pentru AFP.

Conform lui, masacrul a avut luc după bombardamentul asupra a două sate, unde miliţii au pătruns şi au ucis locuitorii.

Pe 25 mai, cel puţin 108 persoane, dintre care aproximativ 50 de copii, au murit în timpul unui masacru din Hula, în provincia Homs (centru).

Un înalt oficial al ONU a declarat că are "bănuieli puternice" privind implicarea "shabbiha", miliţii proguvernamentale, în aceste crime, care au declanşat o dezaprobare internaţională.

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a negat duminică orice implicare în masacrul de la Hula.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici