Aproximativ 20 de rabini, arestaţi în timpul unui protest faţă de decretul antiimigraţie al lui Trump

Aproximativ 20 de rabini, afiliaţi unui grup de evrei liberali, au fost arestaţi luni noaptea după ce au blocat străzile din apropierea hotelului Trump International din zona Manhattanului, în timp ce protestau faţă de decretul antimigraţie emis de preşedintele american, informează New York Times.

747 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 20 de rabini, arestaţi în timpul unui protest faţă de decretul antiimigraţie al lui Trump

Aproximativ 20 de rabini, arestaţi în timpul unui protest faţă de decretul antiimigraţie al lui Trump (Imagine: jta.org)

Deşi hotelul a fost locul a numeroase proteste de la alegerea lui Donald Trump ca preşedinte, puţine dintre acestea au implicat însă arestarea unui grup de clerici.

O mulţime de aproximativ 200 de persoane a protestat, având pancarte cu mesaje precum ”Bun-venit refugiaţilor”, în timp ce cânta la tobe şi tamburine.

Rabinul Jill Jacobs, directorul executiv al grupului de rabini T’ruah, ce a organizat protestul, a declarat că mulţi evrei se opun decretului.

”Ne amintim istoria noastră şi de faptul că frontierele acestui stat erau închise pentru noi în anul 1924, acest lucru având consecinţe catastrofale în timpul Holocaustului. Ştim că unele formulări care sunt în prezent utilizate pentru a opri musulmanii să imigreze în SUA sunt aceleaşi ce erau folosite pentru a-i opri pe evrei să pătrundă pe teritoriul american”, a afirmat Jill Jacobs.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici