Aproximativ 200 de persoane s-au îmbolnăvit la bordul unei nave de croazieră în largul Noii Zeelande

Aproximativ 200 de turişti aflaţi pe un vas de croazieră plecat într-un tur al Noii Zeelande au fost afectaţi de o infecţie digestivă cu norovirus, relatează publicaţia The Australian, în ediţia electronică.

139 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 200 de persoane s-au îmbolnăvit la bordul unei nave de croazieră în largul Noii Zeelande

Aproximativ 200 de persoane s-au îmbolnăvit la bordul unei nave de croazieră în largul Noii Zeelande (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

O infecţie cu un norovirus a fost înregistrată la bordul vasului Dawn Princess, cu 1500 de pasageri la bord şi aflat într-o croazieră de 13 zile în jurul Noii Zeelande, a confirmat departamentul local pentru servicii medicale.

Reprezentanţi ai companiei care deţine vasul de croazieră, Carnival Australia, au anunţat autorităţile locale că echipa medicală aflată la bordul navei a diagnosticat 198 de pasageri cu infecţie digestivă.

Persoanele infectate au fost izolate în cabine şi nu au părăsit vasul la opririle din Akaro şi Dunedin, de la sfârşitul săptămânii. Vasul este aşteptat să ajungă luni în Fiordland.

Infecţia cu norovirus poate dura între una şi trei zile, iar pacienţii trebuie izolaţi pentru 24 de ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici