Aproximativ 250 de persoane au murit şi alte 1.000 au fost rănite în ultimele zece zile în Siria

Aproximativ 250 de persoane au murit şi alte 1.000 au fost rănite în ultimele zece zile, în urma raidurilor aeriene din apropierea capitalei siriene Damasc, potrivit organizaţiei siriene Observatorul pentru Drepturile Omului, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

226 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 250 de persoane au murit şi alte 1.000 au fost rănite în ultimele zece zile în Siria

Aproximativ 250 de persoane au murit şi alte 1.000 au fost rănite în ultimele zece zile în Siria (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Organizaţia siriană Observatorul pentru Drepturile Omului a anunţat marţi că 247 de persoane au murit, dintre care 50 copii, şi alte 1.000 au fost rănite, în ultimele zece zile, din cauza raidurilor aeriene coordonate de forţele guvernului sirian din apropierea Damascului.

Bilanţul făcut de organizaţia siriană include şi victimele atacului coordonat de armata siriană împotriva rebelilor, din data de 16 august, în care au murit 117 persoane într-o piaţă din oraşul Duma, situat la 15 kilometri nord de capitala siriană Damasc. Potrivit site-ului agenţiei de presă Reuters, circa 1.200 de persoane au fost rănite în acest atac.

Atacul de la Duma este unul dintre cele mai ample atacuri comise în cei patru ani de război. Conform ONU, din martie 2011 de când a izbucnit conflictul din Siria între forţele de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupurile teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic şi rebeli şi până în prezent, mai mult de 240.000 de persoane au murit şi aproximativ 11,6 milioane de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici