Aproximativ 30 de membre ale mişcării Femen au manifestat în faţa Palatului de Justiţie din Paris

Aproximativ 30 de membre ale Femen au manifestat topless, duminică, în faţa Palatului de Justiţie din Paris, pentru a protesta faţă de dosarele deschise împotriva a două activiste din cadrul acestei mişcări pentru exhibiţie sexuală.

330 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 30 de membre ale mişcării Femen au manifestat în faţa Palatului de Justiţie din Paris

Aproximativ 30 de membre ale mişcării Femen au manifestat în faţa Palatului de Justiţie din Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Strigând "feministe, nu exhibiţioniste", membrele Femen au afişat pancarte pe care se putea citi "Naked and free", "un bărbat topless este liber, cool şi legal, o gemeie topless este infractoare" sau "corpul meu nu este obscen". Unele au încercat să escaladeze gardul Palatului de Justiţie, a cărui poartă a fost închisă de serviciile de securitate.

Sub privirile a zeci de turişti, activistele au fost în cele din urmă reţinute de către forţele de ordine.

Sub sânii dezgoliţi, protestatarele Femen aveau scrise diferite mesaje, şi anume "This is politics", "My body my manifesto" sau "Free Yana", numele uneia dintre membrele lor, Yana Jdanova, condamnată pe 15 octombrie, la Paris, la plata unei amenzi de 1.500 de euro pentru exhibiţie sexuală după ce a atacat statuia de ceară a preşedintelui rus Vladimir Putin expusă la Muzeul Grévin. Activista ucraineană a făcut apel la condamnarea sa.

O altă activistă, Eloïse Bouton, este de asemenea anchetată pentru exhibiţie sexuală după ce a intrat în decembrie 2013 în Biserica Madelein din Paris purtând inscripţia "Christmas is cancelled".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici