Aproximativ 300.000 de străini se aflau în Nepal în momentul producerii cutremurului

Aproximativ 300.000 de străini se aflau în Nepal, sâmbătă, când a avut loc cutremurul cu magnitudinea de 7,8 ce a provocat până în prezent moartea a peste 3.300 de persoane şi rănirea altor 6.500, relatează Reuters, care prezintă lista acestora conform datelor oferite de autorităţile naţionale.

535 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 300.000 de străini se aflau în Nepal în momentul producerii cutremurului

Aproximativ 300.000 de străini se aflau în Nepal în momentul producerii cutremurului (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Cutremurul s-a produs la miezul zilei, într-o perioadă a anului în care mulţi turişti vizitează Nepalul. Numărul estimat al turiştilor străini în această ţară era, sâmbătă, de 300.000, dintre care câteva sute se aflau pe Everest.

- AUSTRALIA: 549 de australieni s-au înregistrat pentru a merge în Nepal, iar 200 dintre ei sunt în siguranţă. Nu există informaţii privind moartea vreunui australian.

- AUSTRIA: Aproximativ 250 de austrieni se află în Nepal, nu sunt anunţate victime.

- BANGLADESH: Cincizeci de cetăţeni, inclusivi membrii echipei de fotbal de fete sub 14 ani, au fost evacuaţi. Nu există informaţii cu privire la numărul exact al cetăţenilor săi din Nepal.

- CEHIA: Erau 155 de cetăţeni cehi în Nepal, dintre care 54 nu au putut fi contactaţi încă.

- CHINA: Agenţia Xinhua, care citează ambasada chineză la Kathmandu, anunţă moartea a patru persoane şi rănirea gravă a altor zece.

- COLUMBIA: Şapte cetăţeni sunt daţi dispăruţi. Nu există informaţii referitoare la morţi sau răniţi.

- COREEA DE SUD: Trei sud-coreeni au fost răniţi în urma cutremurului. Alţi 650 de rezidenţi şi 1.000 de turişti s-ar afla în Nepal.

- CROAŢIA: Patru turişti, toţi sunt în siguranţă.

- FILIPINE: Doi alpinişti filipinezi sunt în siguranţă.

- FRANŢA: Autorităţile franceze au localizat 1.098 de cetăţeni francezi, dar alţi 674 nu au putut fi contactaţi. Nu există informaţii despre existenţa unor victime.

- GRECIA: Doi cetăţeni greci sunt în siguranţă.

- INDIA: Cinci indieni au murit în Nepal, iar alţi 66 în regiunile indiene de la graniţă. Până în prezent, 1.417 indieni au fost evacuaţi din Nepal.

- INDONEZIA: Treizeci şi patru de cetăţeni se aflau în Nepal, dintre care 18 erau rezidenţi. Dintre aceştia, 18 nu au putut fi contactaţi.

- IRLANDA: Aproximativ 100 de cetăţeni se aflau în regiunea afectată, iar mulţi dintre ei au fost contactaţi.

- ISRAEL: Aproximativ 600 de israelieni se află în Nepal, iar cu 400 s-a luat deja legătura, majoritatea fiind găzduiţi la ambasada din Kathmandu. Printre aceştia din urmă se numără 25 de cupluri care îşi aduceau acasă copiii născuţi de mame surogat.

- ITALIA: Peste 300 de italieni din Nepal au fost localizaţi.

- JAPONIA: Nu există informaţii privind moartea sau rănirea vreunui japonez, deşi verificările sunt în curs. Aproximativ 1.100 de japonezi care locuiesc în Nepal sunt înregistraţi la ambasadă dar nu există informaţii privind existenţa unor turişti.

- LETONIA: Patruzeci şi unu de cetăţeni letoni au fost contactaţi, nu există răniţi.

- LITUANIA: 55 de cetăţeni lituanieni se află în Nepal. Despre cinci nu se ştie nimic, iar ceilalţi 50 sunt în siguranţă.

- MALAYSIA: Toţi malaysienii din Nepal sunt în siguranţă, inclusiv o echipă de alpinişti de la tabăra de bază de pe Everest.

- MAREA BRITANIE: Câteva sute de britanici s-ar afla în Nepal dar nu există informaţii legate de morţi sau răniţi.

- MEXIC: Douăzeci şi opt de mexicani sunt în siguranţă, iar unul este dispărut.

- NORVEGIA: Aproximativ 150 de cetăţeni norvegieni sunt în Nepal, nu există informaţii privind existenţa unor victime sau răniţi.

- PAKISTAN: Circa 30 de pakistanezi au fost evacuaţi din Nepal, nu există însă informaţii privind numărul exact.

- PORTUGALIA: Toţi cei şapte portughezi despre care se ştia că se află în Nepal sunt în siguranţă.

- ROMÂNIA: Douăzeci şi opt de români se aflau în Nepal, inclusiv alpinistul Alex Găvan împreună cu alţi trei colegi. Toţi sunt în siguranţă.

- RUSIA: Agenţia Tass, care citează Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, susţine că nu există victime în rândul cetăţenilor ruşi.

- SINGAPORE: Nu există informaţii cu privire la numărul exact al acestor cetăţeni în Nepal dar majoritatea celor înregistraşi au fost contactaţi.

- SRI LANKA: Aproximativ 100 de cetăţeni ai acestei ţări au cerut ajutor pentru a fi evacuaţi. Nu au fost anunţate victime.

- STATELE UNITE: Trei americani au murit.

- SUEDIA: Aproximativ 150 de suedezi se află în Nepal, nu există informaţii privind existenţa unor victime. Mulţi au fost deja contactaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici