Aproximativ 6.000 de refugiaţi au fost salvaţi în 48 de ore din Marea Mediterană

Echipele de salvare din Italia, Germania, Marea Britanie şi alte ţări europene au recuperat aproximativ 6.000 de refugiaţi din Marea Mediterană în ultimele 48 de ore, a anunţat duminică paza de coastă italiană.

190 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 6.000 de refugiaţi au fost salvaţi în 48 de ore din Marea Mediterană

Aproximativ 6.000 de refugiaţi au fost salvaţi în 48 de ore din Marea Mediterană (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Echipele de salvare au desfăşurat în total 30 de operaţiuni în această perioadă, inclusiv 15 duminică, ceea ce a ridicat numărul persoanelor salvate la 2.371, după ce, sâmbătă, fuseseră recuperate 3.480 de persoane. Majoritatea au fost salvate la circa 80 de kilometri de coasta libiană în operaţiuni care au implicat peste zece nave, notează DPA, în pagina electronică

Refugiaţii au anunţat că sunt în pericol prin intermediul telefoanelor prin satelit. Toţi cei 5.851 de refugiaţi ar urma să fie duşi în Italia. O navă a marinei britanice, o navă comercială şi o ambarcaţiune malteză au participat, de asemenea, la operaţiunile de salvare, a precizat paza de coastă italiană.

Armata germană a anunţat că ambarcaţiunile rămase după salvarea a peste 1.400 de persoane au fost distruse pentru că reprezentau un obstacol pe culoarele de navigaţie.

Federico Fossi, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi, a declarat pentru postul de televiziune italian Rai News 24 că duminică au fost primite zece telefoane de ajutor în decurs de doar câteva ore.

Din ce în ce mai multe persoane care încearcă să scape de conflicte sau să caute circumstanţe economice mai bune aleg să traverseze Marea Mediterană în ambarcaţiuni inadecvate, punându-şi vieţile în pericol.

Peste 40.000 de persoane au ajuns în Italia de la începutul anului, în timp ce aproximativ 1.800 au murit în timpul călătoriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici