Aproximativ 60 de morţi într-un accident feroviar produs în Congo

Un accident feroviar produs în noaptea de luni spre marţi în Republica Congo a provocat moartea a 60 de persoane, a anunţat un membru al celulei de criză din Pointe Noire, bazându-se pe datele oferite de morga oraşului.

20 afișări

"Sunt 60 de cadavre la morga din Pointe-Noire", a afirmat acest membru al celulei de criză.

Celula a înregistrat şi 77 de răniţi, dintre care 13 sunt în stare gravă la spitalul Adolphe Sicé şi 73 de răniţi la spitalul militar din Pointe-Noire. Acest membru al celulei a precizat însă că nu dispune de date de la alte două spitale din capitala economică a ţării.

Anterior, directorul pentru relaţii publice al prefectului din Pointe Noire Simon Edika anunţase un bilanţ de "49 de morţi, 80 de răniţi grav şi peste 200 de răniţi".

Accidentul a avut loc pe linia Pointe Noire-Brazzaville, principala axă de comunicaţie terestră a ţării.

În septembrie 1991, pe aceeaşi linie, o coliziune între un tren de pasageri şi unul de marfă a provocat 100 de morţi şi 300 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici