Aproximativ 700 de imigranţi care încercau să ajungă în Europa, reţinuţi de Paza de Coastă din Libia

Aproximativ 700 de imigranţi care încercau să ajungă în Europa pe mare au fost reţinuţi de Paza de Coastă din Libia în apropiere de plajele din localitatea Sabratah, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al forţelor maritime libiene, citat de Le Figaro online.

319 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 700 de imigranţi care încercau să ajungă în Europa, reţinuţi de Paza de Coastă din Libia

Aproximativ 700 de imigranţi care încercau să ajungă în Europa, reţinuţi de Paza de Coastă din Libia (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

"Paza de Coastă a reţinut în zorii zilei de vineri 700 de imigranţi aflaţi la bordul a două ambarcaţiuni de lemn, la trei mile nautice de Sabratha", care se află la 70 de kilometri vest de Tripoli, a declarat generalul Ayoub Qassem.

Majoritatea imigranţilor arestaţi provin din Africa Subsahariană, însă la bordul celor două ambarcaţiuni se aflau şi egipteni, sirieni, tunisieni şi palestinieni, a precizat el.

În timp ce statele europene încearcă să diminueze fluxul de imigranţi, oferind susţinere gărzilor de coastă libiene, peste 1.360 de imigranţi au fost salvaţi începând cu ziua de vineri de către gărzile de coastă italiene, iar trei au fost găsiţi decedaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici