Aproximativ 800 de imigranţi au primit în mod greşit cetăţenie americană

Statele Unite au acordat din greşeală cetăţenie americană la cel puţin 858 de imigranţi ce deţineau ordine de deportare şi proveneau din state care prezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale sau un număr mare al fraudelor actelor de imigrare, informează site-ul agenţiei Associated Press.

531 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 800 de imigranţi au primit în mod greşit cetăţenie americană

Aproximativ 800 de imigranţi au primit în mod greşit cetăţenie americană

Aceste date au fost dezvăluite de un bilanţ intern efectuat de Departamentul pentru Securitate Naţională (DHS) al Statelor Unite.

Potrivit inspectorului general al acestui departament, imigranţii au folosit alte nume sau date de naştere pentru a obţine cetăţenia americană din partea Serviciului de Imigrare, iar asemenea nepotriviri nu au putut fi constate din cauza faptului că amprentele acestora lipseau din bazele de date ale Guvernului SUA.

Raportul Departamentului pentru Securitate Naţională nu a identificat numele imigranţilor în cauză, dar inspectorul general a declarat că aceştia provin din state de interes special, precum cele care prezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale americane sau se învecinează cu ţări în care au loc un număr mare al fraudelor actelor de imigrare. Raportul nu a identificat însă aceste state.

Aceste constatări reflectă o problemă majoră a funcţionarilor pentru imigrare, în prezent există o arhivă a amprentelor imigranţilor, dar aceasta este efectuată pe foi de hârtie şi nu poate fi consultată în mod electronic.

Angajaţii Serviciului de Imigrare al SUA se află în curs de a actualiza aceste date în format electronic şi de a identifica fiecare caz de posibilă fraudă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici