Aproximativ şase tone de canabis, confiscate de autorităţi în sudul Franţei

Aproximativ şase tone de canabis au fost confiscate de autorităţile franceze luni, în sudul Franţei, în urma percheziţiilor făcute în locuinţa unor suspecţi, relatează site-ul postului de radio France Info.

128 afișări
Imaginea articolului Aproximativ şase tone de canabis, confiscate de autorităţi în sudul Franţei

Cannabis (Foto: Darius Mitrache / Mediafax Foto)

Ministrul de Interne al Franţei, Bernard Cazeneuve, a anunţat luni că autorităţile franceze au confiscat aproximativ şase tone de canabis, în prezent fiind reţinute trei persoane.

Descoperirea a fost făcută în urma percheziţionării unei case din regiunea Bouches-du-Rhône, din sudul Franţei, în care locuiau trei suspecţi, unde poliţiştii au confiscat 5,64 tone de haşis (canabis sub formă de răşină). În plus, a mai fost găsită o cantitate de 150 de kilograme într-o maşină care aparţinea celor trei suspecţi.

Potrivit autorităţilor franceze, captura de luni este considerată "excepţională", fiind "cea mai importantă captură de canabis din 2011 până în prezent".

Trei bărbaţi au fost reţinuţi în oraşele Marsilia şi Vitrolles. O anchetă a fost deschisă în acest caz de către poliţia din Marsilia şi de către Oficiul central pentru combaterea traficului ilicit de stupefiante. Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, va ajunge în cursul zilei de luni în regiunea Bouches-du-Rhône.

Foto: Mediafax Foto

Cea mai mare cantitate de canabis găsită pe teritoriul Franţei a fost confiscată de autorităţile franceze în anul 1999, în oraşul portuar Boulogne-sur-Mer, având o valoare de 23,5 tone. Canabisul este cel mai consumat drog în Europa, unde aproximativ 460 de tone de haşiş (canabis) şi 130 de tone de marijuana (canabis sub formă de iarbă) au fost confiscate de autorităţi în 2013.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici