Arabia Saudită a interceptat patru rachete balistice lansate de către rebelii Houthi yemeniţi

Sistemul saudit de apărare antiaeriană a interceptat, marţi, patru rachete balistice lansate de către rebelii Houthi yemeniţi, a anunţat coaliţia arabă care intervine în Yemen în susţinerea preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, relatează Le Figaro.

1581 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită a interceptat patru rachete balistice lansate de către rebelii Houthi yemeniţi

Arabia Saudită a interceptat patru rachete balistice lansate de către rebelii Houthi yemeniţi (Imagine AFP)

Rachetele au fost lansate marţi dimineaţă, a precizat alianţa condusă de Arabia Saudită într-un comunicat.

Acestea vizau oraşul-garnizoană Khamis Mushait şi oraşul Abha. Ele au fost interceptate fără a provoca victime sau pagube, potrivit comunicatului. Forţele aeriene ale coaliţiei au vizat ulterior bazele de unde au fost lansate aceste rachete, mai precizează documentul.

"Continuarea lansării de rachete asupra oraşelor saudite este cea mai clară dovadă a traficului de arme care continuă în Yemen, în special prin portul Al Hudaydah", care are ieşire la Marea Roşie şi care este controlat de rebeli, mai precizează coaliţia. Aceasta anunţă în mod frecvent lansarea de rachete balistice asupra zonei de sud a Arabiei Saudite şi interceptarea celor mai multe dintre acestea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici