Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite trimit avioane militare în Turcia, pentru misiuni în Siria

Avioane de vânătoare trimise de Arabia Saudită şi de Emiratele Arabe Unite (EAU) au sosit vineri la o bază din sudul Turciei, urmând să participe la misiuni aeriene efectuate în Siria şi Irak contra reţelei teroriste Stat Islamic, relatează postul Al Arabiya.

3283 afișări
Imaginea articolului Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite trimit avioane militare în Turcia, pentru misiuni în Siria

Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite trimit avioane militare în Turcia, pentru misiuni în Siria (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Avioanele vor fi staţionate la baza aeriană Incirlik, unde sunt deja aeronave militare americane, britanice şi franceze.

Arabia Saudită a trimis patru avioane de vânătoare F-15 la baza turcă Incirlik, însoţite de 30 de membri ai personalului.

Nu este clar câte avioane au fost trimise de Emiratele Arabe Unite.

Turcia a semnalat în mai multe rânduri că este favorabilă unei operaţiuni terestre în Siria, dar doar în coordonare cu Arabia Saudită şi cu alţi membri ai coaliţiei internaţionale coordonate de Statele Unite.

"Turcia a fost de la început favorabilă unor operaţiuni terestre în Siria", a reiterat Ministerul de Externe de la Ankara.

Rusia a avertizat Turcia să nu lanseze operaţiuni militare terestre în Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici