Arestări în masă în tabăra pro-democraţie din Hong Kong

  • Aproximativ 50 de activişti şi politicieni pro-democraţie ar fi fost arestaţi în Hong Kong
  • A fost cea mai mare mişcare de represiune de la introducerea controversatei legi privind securitatea naţională.
  • Arestările sunt legate de alegerile primare care trebuiau să fie organizate în luna iulie
631 afișări
Imaginea articolului Arestări în masă în tabăra pro-democraţie din Hong Kong

Arestări în masă în tabăra pro-democraţie din Hong Kong

Zeci de foşti parlamentari şi activişti ai opoziţiei au fost arestaţi miercuri dimineaţă la Hong Kong, sub suspiciunea că încalcă legislaţia privind securitate naţională a oraşului.

Acţiunea este considerată drept cea mai mare mişcare de represiune de la introducerea legii impuse de Beijing anul trecut.

Potrivit mesajelor postate online, cei arestaţi au fost toţi candidaţi la alegerile primare ce trebuiau să aibă loc în iulie.

Aceste alegeri au fost în cele din urmă amânate din cauza pandemiei, dar nu înainte ca mai mulţi candidaţi să fie descalificaţi din cursa electorală şi ameninţaţi cu legea securităţii naţionale.

Se pare că miercuri, poliţia din Hong Kong a pus în aplicare aceste ameninţări şi a arestat aproape 40 de candidaţi.

Printre cei reţinuţi se numără foşti parlamentari ai Partidului Democrat James To, Andrew Wan şi Lam Cheuk-ting, care până la sfârşitul anului trecut au făcut parte din Consiliul Legislativ al oraşului, înainte ca ei şi toţi ceilalţi membri ai blocului pro-democraţie să demisioneze în semn de protest.

Poliţia din Hong Kong nu a oferit încă o reacţie oficială, scrie BBC News.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici