ARESTAŢI pentru contrabandă cu deşeuri. Sunt sute de suspecţi în închisori pentru importurile de gunoaie

China a arestat 576 de persoane acuzate de introducerea de deşeuri în ţară în primele 10 luni ale anului, a anunţat agenţia de ştiri Xinhua, ca parte a eforturilor sale de a impune interdicţii asupra importurilor de gunoi de calitate inferioară, relatează Reuters.

2024 afișări
Imaginea articolului ARESTAŢI pentru contrabandă cu deşeuri. Sunt sute de suspecţi în închisori pentru importurile de gunoaie

ARESTAŢI pentru contrabandă cu deşeuri. Sunt sute de suspecţi în închisorile din China

China a instrumentat un număr total de 412 dosare penale implicând 1,46 milioane de tone de deşeuri solide pe parcursul perioadei de 10 luni, a raportat Xinhua marţi, citând date de la Administraţia Generală a Vămilor.

Într-o operaţiune numită "Sabia de la poarta ţării 2018", autoritatea vamală a făcut din represiunea împotriva deşeurilor de contrabandă una dintre priorităţile sale în acest an

China a transmis anul trecut Organizaţiei Mondiale a Comerţului că va interzice 24 de tipuri de materiale reciclabile, inclusiv materiale plastice, şi va elimina treptat importurile de alte deşeuri.

De asemenea, săptămâna aceasta China a anunţat că va interzice alte 32 de produse, cum ar fi hardware, nave, piese auto şi resturi de oţel inoxidabil începând cu 31 decembrie.

Guvernul consideră că gradul scăzut de reciclare este incompatibil cu obiectivele ţării de a-şi curăţa propriile deşeuri, de a-şi "moderniza" economia şi de a avansa în lanţul global de aprovizionare.

China a fost în trecut destinatarul majorităţii deşeurilor din lume, transporturile ajungând până la 47 de milioane de tone în 2015, iar interdicţia a forţat Europa şi Statele Unite să caute destinaţii alternative în Asia de sud-est.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici