Argentina şi Mexic vor distribui în ţările Americii Latine, un vaccin anti-Covid, dezvoltat de AstraZeneca

  • Argentina şi Mexic vor distribui în ţările Americii Latine, cu excepţia Braziliei, viitorul vaccin împotriva COVID-19.
  • Vaccinul este dezvoltat de AstraZeneca în acord cu firma de biotehnologie mAbxience pentru a produce iniţial 150 de milioane de doze de vaccin
  • Miercuri, Argentina a raportat 7.663 de cazuri cu Covid-19, iar Mexic a înregistrat aproape 55.000 de decese.
1820 afișări
Imaginea articolului Argentina şi Mexic vor distribui în ţările Americii Latine, un vaccin anti-Covid, dezvoltat de AstraZeneca

Argentina şi Mexic vor produce vaccinul AstraZeneca COVID-19 pentru cea mai mare parte a Americii Latine, a declarat miercuri preşedintele argentinian Alberto Fernandez, după o întâlnire cu directorii companiei implicate în proiect, scrie Reuters.

AstraZeneca a semnat un acord cu firma de biotehnologie mAbxience al grupului INSUD pentru a produce iniţial 150 de milioane de doze de vaccin pentru America Latină, cu excepţia Braziliei, a spus guvernul argentinian.

„Producţia latino-americană va fi asigurată de Argentina şi Mexic, iar acest lucru va permite un acces rapid şi eficace pentru toate ţările din regiune”, spune preşedintele argentinian.

Potrivit lui Fernandez, acordul dintre AstraZeneca şi Fundaţia Carlos Slim, care va finanţa producţia, va permite ca vaccinul să aibă un preţ rezonabil, între 3 şi 4 dolari doza. Arturo Elias, purtătorul de cuvânt al companiei Slim, spune că s-a investit o sumă „foarte semnificativă”, fără a da o cifră.

Ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, spune că producţia vaccinului se poate extinde la 250 de milioane de doze.

Miercuri, Argentina a înregistrat un număr record de cazuri noi cu COVID-19 - 7.663. Mexic a înregistrat aproape 55.000 de decese şi aproape jumătate de milion de cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici