”ARHAIC.” Aşa caraterizează Moscova sistemul electoral din SUA, după ce Trump a pierdut alegerile

  • Şeful diplomaţiei ruse a descris sistemul electoral american drept unul dintre cele mai „arhaice” din lume.
  • Sistemul de votare din SUA a fost dezvoltat în secolul al XVIII-lea.
  • Lavrov a precizat că Moscova nu îl va felicita pe câştigătorul alegerilor decât după publicarea rezultatelor oficiale.
2131 afișări
Imaginea articolului ”ARHAIC.” Aşa caraterizează Moscova sistemul electoral din SUA, după ce Trump a pierdut alegerile
Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a descris sistemul electoral american drept unul dintre cele mai „arhaice” din lume, după victoria lui Joe Biden în faţa lui Donald Trump, notează Le Figaro.
 
"Au, fără îndoială, cel mai arhaic sistem electoral existent printre cele mai importante ţări din lume," a declarat Serghei Lavrov, joi, într-o conferinţă de presă. Ministrul rus de Externe a criticat în special modul alegerii preşedintelui, care este ales de către mari alegători numiţi prin vot universal.
 
Dezvoltat în secolul al XVIII-lea, în acest sistem nu câştigă neapărat candidatul cu cele mai multe voturi la nivel naţional, ci cel care câştigă statele cheie cu cei mai mulţi alegători. ”Dacă americanii sunt gata să trăiască cu această tradiţie care denaturează considerabil voinţa oamenilor (...) să fie lăsaţi,” a spus Serghei Lavrov.
 
La fel ca preşedintele rus Vladimir Putin, Lavrov a precizat  că Moscova nu îl va felicita pe câştigătorul alegerilor decât după publicarea rezultatelor oficiale. "Felicitarile sunt trimise înainte de publicarea rezultatelor, atunci când nu există nicio dispută," a subliniat acesta. 
 
Spre deosebire de majoritatea ţărilor din lume, China şi Rusia nu l-au felicitat pe Biden.
 
Donald Trump a refuzat să recunoască victoria acestuia din urmă, anunţată sâmbătă, denunţând, fără a oferi nicio dovadă, frauda în favoarea democratului.
 
Şefa comisiei electorale ruse, a estimat luni, 9 noiembrie că votul poştal din Statele Unite a lăsat „spaţii imense” pentru posibile fraude, preluând retorica echipei lui Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici