Armata americană recunoaşte că a ucis doi copii în Siria, într-un bombardament din 2014

Armata americană a recunoscut pentru prima dată victime civile ale bombardamentelor pe care le-a efectuat în Irak şi Siria, admiţând că a ucis doi copii într-un atac aerian contra grupării extremiste Khorasan, în noiembrie 2014, în apropiere de Harem, în Siria, relatează AFP în pagina electronică.

149 afișări
Imaginea articolului Armata americană recunoaşte că a ucis doi copii în Siria, într-un bombardament din 2014

Armata americană recunoaşte că a ucis doi copii în Siria, într-un bombardament din 2014 (Imagine: Hepta)

"Regretăm aceste decese accidentale", a declarat, citat într-un comunicat, generalul american James Terry, comandantul Comandamentul militar care conduce atacurile coaliţiei (CJTF).

Ancheta militară americană conchide că "atacurile aeriene efectuate împotriva instalaţiilor folosite de către grupul Khorasan în apropiere de oraşul Harem au provocat probabil moartea a doi copii non-combatanţi", se arată în comunicat.

În comunicat nu se precizează acest lucru, dar în atacurile de pe 5 şi 6 noiembrie împotriva Khorasan a fost ucis artificierul grupului, francezul David Daoud Drugeon, un expert în explozibili din cadrul grupării, care planifica atentate în state occidentale.

Înainte de atacuri, armata americană a "verificat riguros" clădirile vizate şi a conchis că gruparea Khorasan le utiliza "exclusiv în scopuri militare", se arată în comunicat.

Conform acestei evaluări, "nu existau indicii potrivit cărora erau copii în clădirile vizate", se arată în comunicat. Bombardamentele au provocat de asemenea "răni uşoare" unui număr de doi "adulţi non-combatanţi" care locuiau în apropiere, potrivit aceleiaşi surse.

Atacurile aeriene au fost efectuate în conformitate cu regulile armatei americane şi principii internaţionale privind conflictele armate, şi anume "necesitatea militară", "umanitatea" şi "proporţionalitatea", se mai arată în comunicat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici