Armata chineză a lansat un videoclip în care simulează un atac asupra unei baze ce pare a fi a SUA

  • Forţele aeriane ale Chinei au lansat un videoclip care arată bombardierele H-6 cu capacitate nucleară care efectuează un atac simulat asupra a ceea ce pare a fi baza forţei aeriene Andersen de pe insula Guam din Pacificul SUA.
  • Videoclipul este lanasat într-un moment în care tensiunile politice şi economice dintre cele două ţări continuă să crească.
  • H-6K este cel mai recent model de bombardier, care se bazează pe Tu-16 sovietic de epocă din anii 1950.
8213 afișări
Imaginea articolului Armata chineză a lansat un videoclip în care simulează un atac asupra unei baze ce pare a fi a SUA

Armata chineză a lansat un videoclip în care simulează un atac asupra unei baze ce pare a fi SUA

Videoclipul, lansat sâmbătă pe contul Weibo al Forţei Aeriene a Armatei de Eliberare a Poporului, a venit în timp ce China a efectuat o a doua zi de exerciţii în apropierea Taiwanului, pentru a exprima dezaprobarea Beijingului faţă de vizita unui înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA la Taipei.

Guam găzduieşte mari facilităţi militare americane, inclusiv baza aeriană, care ar fi cheia pentru a răspunde la orice conflict din regiunea Asia-Pacific.

Videoclipul forţelor aeriene chineze de două minute şi 15 secunde, cu muzică solemnă şi dramatică, arată bombardierele H-6 care decolează dintr-o bază din deşert. Videoclipul se numeşte „Zeul războiului H-6K intră în atac!”

La jumătatea drumului, un pilot apasă un buton şi lansează o rachetă într-o zonă care nu este nimită.

Zona unde este lasată a cărei imagine de satelit este afişată,  arată exact ca baza americană, deşi nu este denumită, relatează Reuters.

Muzica se opreşte brusc pe măsură ce apar imagini aeriene ale unei explozii.

„Suntem apărătorii securităţii aeriene a patriei; avem încrederea şi capacitatea de a apăra întotdeauna securitatea cerului patriei ”, a scris PLAAF într-o scurtă descriere pentru videoclip.

Collin Koh, cercetător la Institutul de Apărare şi Studii Strategice din Singapore, a declarat că videoclipul vizează evidenţierea capacităţile tot mai mari a Chinei în misiuni pe distanţe lungi.

„Videoclipul este menit să-i avertizeze pe americani că chiar şi poziţiile presupuse sigure, cum ar fi Guam, ar putea fi ameninţate atunci când izbucnesc conflicte legate de focarele regionale, fie că este Taiwan sau Marea Chinei de Sud”, a spus el.

H-6K este cel mai recent model de bombardier, care se bazează pe Tu-16 sovietic de epocă din anii 1950.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici