Armata franceză a bombardat un depozit petrolier al SI din Siria

Armata franceză a atacat un centru de aprovizionare petrolieră al organizatiei teroriste Stat Islamic (SI) din estul Siriei, a anunţat ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de site-ul publicaţiei Le Figaro.

2017 afișări
Imaginea articolului Armata franceză a bombardat un depozit petrolier al SI din Siria

Armata franceză a bombardat un depozit petrolier al SI din Siria (AFP/Mediafax Foto)

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez al Apărării, a anunţat luni că trupele franceze au bombardat un centru de aprovizionare petrolieră, localizat în apropiere de oraşul Deir ez-Zor, în estul Siriei. Centrul pertrolier aparţinea grupării teroriste Stat Islamic din Siria.

"Am intervenit în Siria ieri-seară (duminică seară) printr-un atac asupra unui punct de livrare petrolieră în apropiere de Deir ez-Zor, la frontiera dintre Irak şi Siria", a declarat Le Drian.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă despre Forumul Internaţional pentru Pace şi Securitate în Africa, care are loc la Dakar, luni şi marţi.

Franţa şi-a început campania militară în Siria împotriva SI la finalul lunii septembrie. Potrivit Le Monde, primele bombardamente efectuate de armata franceză în Siria au avut loc în data de 24 septembrie.

Din septembrie 2014, Franţa luptă împotriva SI în Irak, unde se află 800 de militari francezi, fiind efectuate peste 200 de bombardamente în acest interval.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici