Armata irakiană a eliberat în totalitate oraşul Tal Afar, care era ocupat de reţeaua Stat Islamic

Armata irakiană a eliberat în totalitate oraşul Tal Afar, situat în nord-vestul Irakului, de sub ocupaţia reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă premierul Haider al-Abadi, potrivit cotidianului Le Figaro.

328 afișări
Imaginea articolului Armata irakiană a eliberat în totalitate oraşul Tal Afar, care era ocupat de reţeaua Stat Islamic

Armata irakiană a eliberat în totalitate oraşul Tal Afar, care era ocupat de reţeaua Stat Islamic

"Fericirea noastră este totală, am obţinut victoria în Tal Afar, iar acum provincia Ninive este în totalitate sub controlul nostru", a afirmat Haider al-Abadi.

Operaţiunea militară pentru eliberarea oraşului Tal Afar, situat la 70 de kilometri vest de Mosul, începuse în 20 august.

Armata irakiană a avansat rapid în eforturile de eliberare a oraşului care avea o populaţie de 200.000 de locuitori înainte de a fi ocupat de organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic.

În iulie, armata irakiană, susţinută de Statele Unite, a eliberat oraşul Mosul, principalul fief din Irak al organizaţiei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici