Armata irakiană se pregăteşte să preia controlul asupra graniţelor regiunii kurde

Guvernul de la Bagdad a anunţat, sâmbătă, că armata irakiană se pregăteşte se preia controlul asupra graniţelor externe ale regiunii kurde din Irak, care a organizat la începutul săptămânii un referendum pentru declararea independenţiei, informează The Associated Press.

1946 afișări
Imaginea articolului Armata irakiană se pregăteşte să preia controlul asupra graniţelor regiunii kurde

Armata irakiană se pregăteşte să preia controlul asupra graniţelor regiunii kurde

Decizia Guvernului central din Bagdad urmăreşte punerea presiunii pe regiunea kurzilor din Irak pentru a anula rezultatul referendumului desfăşurat la începutul săptămânii, în care 92% dintre votanţi s-au declarat favorabili declarării independenţei. Vineri, Bagdadul a suspendat zborurile internaţionale către aeroporturile din regiunea autonomă a kurzilor.

Trupele irakiene vor prelua controlul asupra trecerilor de frontieră din regiunea kurzilor, însă, deocamdată, nu vor intra pe teritoriul kurd. Abdul-Wahab Barzani, directorul serviciului irakian de informaţii, a precizat că trupele kurde sunt pregătite de această misiune.

”Până acum, kurzii nu ne-au contactat”, a afirmat Barzani.

Kurzii irakieni din nordul Irakului au votat masiv în favoarea independenţei regiunii Kurdistan în cadrul unui referendum controversat ce a avut loc luni. Potrivit Comisiei Electorale, 92% din cei 3,3 milioane de votanţi au susţinut independenţa Kurdistanului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici