Armata irakiană: Stat Islamic a pierdut peste trei pătrimi din teritoriul pe care l-a cucerit în 2014

Armata irakiană susţine că gruparea Stat Islamic a pierdut peste trei pătrimi din teritoriul pe care l-a cucerit în vara anului 2014, relatează agenţia The Associated Press.

478 afișări
Imaginea articolului Armata irakiană: Stat Islamic a pierdut peste trei pătrimi din teritoriul pe care l-a cucerit în 2014

Armata irakiană: Stat Islamic a pierdut peste trei pătrimi din teritoriul pe care l-a cucerit în 2014

Generalul Yahya Rasool, un purtător de cuvânt al armatei irakiene, a declarat că reţeaua teroristă controlează în prezent mai puţin de 30.000 de kilometri pătraţi în Iraq, ceea ce echivalează cu 6,8 la sută din teritoriul ţării, de la 40 la sută, care a fost cea mai mare suprafaţă pe care a controlat-o.

Extremiştii au suferit o serie de înfrângeri în ultimul an în Irak şi în Siria şi au fost alungaţi din jumătatea estică a oraşului Mosul în luna ianuarie.

Forţele irakiene susţinute de Statele Unite se confruntă în prezent cu militanţii în partea de vest a oraşului Mosul. Rasool susţine că peste jumătate din acest teritoriu a fost recucerit de sub ocuparea Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici