Armata israeliană a demolat casele asasinilor a trei adolescenţi israelieni

Armata israeliană a demolat casele a doi presupuşi terorişti palestinieni consideraţi autorii răpirii şi uciderii a trei adolescenţi israelieni, informează site-ul ziarului Haaretz.

201 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a demolat casele asasinilor a trei adolescenţi israelieni

Armata israeliană a demolat casele asasinilor a trei adolescenţi israelieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 250 de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene au intervenit în cursul nopţii de duminică spre luni pentru demolarea caselor militanţilor palestinieni Hussam Kawasama şi Amer Abu Aisha.

Operaţiunea a durat şase ore, fiind perturbată de confruntări între forţele de ordine israeliene şi protestatari palestinieni.

Implementarea ordinului de demolare a fost efectuată în conformitate cu deciziile comandantului armatei israeliene, generalul Nitzan Alon.

Hussam Kawasama, considerat principalul suspect în răpirea adolescenţilor israelieni, a fost arestat în iulie. El a recunoscut rolul în răpire. Fratele lui, Mahmoud Kawasama, a fost deportat în Fâşia Gaza în schimbul eliberării militarului israelian Gilad Shalit, dar este suspectat de transferul fondurilor utilizate pentru răpirea, sechestrarea şi uciderea adolescenţilor israelieni. Cei doi militanţi suspectaţi de comiterea crimelor - Marwan Kawasama şi Amer Abu Aisha - sunt încă în libertate.

Cei trei adolescenţi israelieni - Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) şi Naftali Frenkel (16 ani) - au fost răpiţi pe 12 iunie, în Cisiordania, fiind găsiţi morţi pe 30 iunie. Naftali Frenkel avea şi cetăţenie americană. Israelul afirmă că cei trei au fost răpiţi şi executaţi de o celulă a mişcării islamiste Hamas. Incidentul a declanşat intervenţia militară israeliană în Fâşia Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici