Armata israeliană a distrus casa unui palestinian, autorul unui atentat la Ierusalim

Armata şi poliţia israeliene au distrus în noaptea de marţi spre miercuri în Ierusalimul de Est casa unui palestinian, autor al atentatului comis cu o maşină în luna octombrie la Ierusalim şi care s-a soldat cu doi morţi, a anunţat armata israeliană.

232 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană a distrus casa unui palestinian, autorul unui atentat la Ierusalim

Armata israeliană a distrus casa unui palestinian, autorul unui atentat la Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Locuinţa teroristului, care a intrat cu maşina într-un grup de civili israelieni la 22 octombrie, într-o staţie de tramvai din Ierusalim, a fost distrusă în Silwan", cartier din Ierusalimul de Est, a precizat, într-un comunicat, armata israeliană.

Măsura intervine în condiţiile în care tensiunile au luat amploare în ultimele săptămâni în Ierusalim. Patru israeliani au fost ucişi într-un atac comis marţi seară de doi palestinieni într-o sinagogă din Ierusalimul de Vest, agresorii fiind ulterior ucişi de forţele de poliţie.

Moartea celor patru israelieni într-un lăcaş de cult a tensionat situaţia în Oraşul Sfânt, mai ales în urma disputelor cu privire la Esplanada Moscheilor, unde extremişti evrei şi-au intensificat recent campania pentru a obţine dreptul de a se ruga.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat marţi seară că va răspunde la acest "val terorist care s-a abătut asupra Ierusalimului", ordonând demolarea caselor atacatorilor de la sinagoga din Ierusalim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici