Armata nigeriană a anunţat că a salvat 200 de fete şi 93 de femei dintr-un fief al ISWAP

Armata nigeriană a anunţat marţi pe Twitter că a salvat 200 de fete şi 93 de femei dintr-un fief al grupării teroriste Provincia Africa de Vest a Statului Islamic (ISWAP) din pădurea Sambisa, în nord-estul Nigeriei, relatează CNN.

314 afișări
Imaginea articolului Armata nigeriană a anunţat că a salvat 200 de fete şi 93 de femei dintr-un fief al ISWAP

Armata nigeriană a anunţat că a salvat 200 de fete şi 93 de femei dintr-un fief al ISWAP (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Armata nigeriană nu a putut confirma dacă unele dintre fetele salvate fac parte din grupul de eleve răpite acum un an la Chibok.

Două sute nouăsprezece eleve din Chibok, o localitate din statul nigerian Borno, au fost răpite la 14 aprilie 2014 de militanţi ai ISWAP, fosta Boko Haram ("Educaţia occidentală este interzisă").

Porivit Amnesty International, ISWAP a răpit cel puţin 2.000 de femei şi fete de la începutul anului trecut.

Totodată, armata nigeriană a anunţat că capturat şi distrus trei tabere teroriste.

ISWAP a suferit pierderi repetate în ultimele săptămâni. Nigeria, Niger, Ciad, Camerun şi Benin, care au format o coaliţie regională, şi-au intensificat acţiunile militare împotriva ISWAP, cu scopul de a relua controlul asupra teritoriilor cucerite de această grupare teroristă afiliată organizaţiei extremiste sunnite Stat Islamic.

Potrivit ministrului de Interne al Nigerului, Hassoumi Massoudou, "156 de terorişti" au fost ucişi, marţi, în urma unei operaţiuni împotriva unei poziţii a ISWAP de pe lacul Ciad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici