Armata ucraineană a început retragerea armamentului greu de pe linia frontului

Armata ucraineană a iniţiat, joi după-amiază, retragerea armamentului greu din estul Ucrainei, în contextul diminuării confruntărilor cu insurgenţii separatişti proruşi.

1338 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană a început retragerea armamentului greu de pe linia frontului

Armata ucraineană a început retragerea armamentului greu de pe linia frontului (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Armata ucraineană a retras şase-şapte piese de artilerie de pe linia frontului, în satul Paraskoviivka, situat în apropierea oraşului Artemivsk.

În paralel, 30-40 de vehicule militare au tractat echipament greu de pe linia frontului.

"Ucraina a început retragerea tunurilor de artilerie de 100 de milimetri de pe linia frontului", a comunicat armata ucraineană, citată de Reuters.

"Numărul şi intensitatea atacurilor s-au diminuat în ultimele două zile şi ne apropiem de scopul principal - implementarea primului paragraf al Acordului de la Minsk, cel privind armistiţiul, care creează condiţiile aplicării celui de-al doilea paragraf - retragerea armamentului greu", declara acum câteva ore Andrei Lisenko, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu aproximativ 5.800 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici