Arme şi muniţie în valoare de 800 de milioane USD, distruse după un incendiu la un depozit militar din Ucraina

Incendiul de la depozitul militar din zona Kalînivka în Ucraina a distrus armament şi muniţie în valoare de 800 de milioane de dolari, a declarat Ivan Vinnik, secretar al comisiei pentru securitate naţională şi apărare din Parlamentul de la Kiev, informează agenţia de ştiri Tass.

1684 afișări
Imaginea articolului Arme şi muniţie în valoare de 800 de milioane USD, distruse după un incendiu la un depozit militar din Ucraina

Arme şi muniţie în valoare de 800 de milioane USD, distruse după un incendiu la un depozit militar din Ucraina

Ministerul Apărării din Ucraina a anunţat că 70% din muniţia stocată în depozitul militar nu a fost afectată.

Peste 30.000 de persoane au fost evacuate, cel puţin doi oameni au fost răniţi, iar spaţiul aerian a fost închis pe o rază de 50 de kilometri în jurul depozitului.

Depozitul din zona Kalînivka, regiunea Vinniţa, se întinde pe o suprafaţă de 600-1.000 de hectare şi este al doilea cel mai mare din Ucraina după cel din Balaklia, regiunea Harkiv.

Este al doilea incident de acest fel care se produce la un depozit de muniţii din Ucraina în cursul acestui an.

Momentan nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, însă autorităţile militare ucrainene au deschis o anchetă, analizând diverse ipoteze, inclusiv cea a unui act de sabotaj.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici