Armenia: Premierul interimar Nikol Pashinian conduce scrutinul parlamentar - comisia electorală

Premierul interimar al Armeniei, Nikol Pashinian, este pe cale de a-şi consolida autoritatea, deoarece blocul său politic a luat o opţiune importantă de a câştiga alegerile parlamentare, au arătat rezultatele preliminare prezentate duminucă de Comisia Electorală Centrală (CEC), relatează Reuters.

96 afișări
Imaginea articolului Armenia: Premierul interimar Nikol Pashinian conduce scrutinul parlamentar - comisia electorală

Armenia: Premierul interimar Nikol Pashinian conduce scrutinul parlamentar - comisia electorală

Alianţa My Step, care include Partidului Contractul Civil al lui Pashinyan, a câştigat peste 70% din voturi, pe baza rezultatelor obţinute de la mai mult de 50% din secţiile de votare, a anunţat CEC pe site-ul său.

Rezultatele au arătat că două partide moderate din opoziţie - Prosperous Armenia şi Bright Armenia - au obţinut suficiente voturi pentru a intra în Parlament deoarece a fost eliminat pragul de 5%.

Pashinyan a demisionat în octombrie, astfel încât Parlamentul să poată fi dizolvat pentru alegerile anticipate, dar a rămas premier interimar.

"Cetăţenii armeni au creat o majoritate revoluţionară în Parlament", a declarat Pashinyan la sediul partidului său după publicarea primelor rezultate.

"Dacă această tendinţă continuă, majoritatea nu va avea probleme în implementarea modificărilor legislative", a adăugat acesta.

Pashinyan a venit la putere în Armenia, în mai după mai multe săptămâni de proteste în masă împotriva corupţiei şi a nepotismului. Fostul jurnalist, care a fost închis pentru că a provocat tulburări în 2008, a marcat o pauză dramatică de la conducătorii-cadre care au condus Armenia de la sfârşitul anilor 1990.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici