Armistiţiu în Libia. Forţele rivale au anunţat încetarea focului şi deschiderea drumului spre alegeri

  • Guvernul sprijinit de ONU din Libia a anunţat vineri "încetare focului" în toată ţara şi a cerut demilitizarea oraşului Sirte, care este controlat de forţele rivale.
  • Premierul Fayez al-Sarraj "a dat instrucţiuni tuturor forţelor militare pentru a înceta imediat focul şi toate operaţiunile de luptă pe toate teritoriile libiene", a declarat administraţia de la Tripoli, într-un comunicat.
  • Într-o declaraţie separată, Aguila Saleh, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanţilor a puterii rivale, a cerut de asemenea încetarea focului.
601 afișări
Imaginea articolului Armistiţiu în Libia. Forţele rivale au anunţat încetarea focului şi deschiderea drumului spre alegeri

Armistiţiu în Libia. Forţele rivale au anunţat încetarea focului şi deschiderea drumului spre alegeri

Ambele administraţii au solicitat încetarea blocajelor asupra exploatării petrolului impuse de la începutul anului.

Guvernul de la Tripoli a solicitat, de asemenea, alegeri parlamentare şi prezidenţiale în martie, relatează Le Figaro.

Libia se află în haos încă de la răsturnarea dictatorul Moammar Gadhafi, care a fost ulterior ucis. De atunci, ţara s-a împărţit între administraţiile rivale din est şi vest, fiecare susţinută de grupuri armate şi guverne străine.

Forţele estice ale comandantului militar Khalifa Haftar au lansat o ofensivă în aprilie 2019, încercând să capteze capitala Tripoli. Dar campania a eşuat în iunie, când miliţiile aliate de la Tripoli, cu sprijin turc, au obţinut superioritatea.

Misiunea de sprijin a ONU în Libia a salutat ambele declaraţii şi a solicitat expulzarea tuturor mercenarilor străini din Libia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici