Asasinarea fratelui liderului nord-coreean: Trupul lui Kim Jong Nam se află în continuare în Kuala Lumpur

Trupul lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean care a fost ucis luna trecută, se află în continuare în Kuala Lumpur, a declarat marţi ministrul Sănătăţii din Malaysia, Subramaniam Sathasivam, pe fondul unor speculaţii că acesta ar urma să părăsească în curând ţara, scrie Reuters online.

1175 afișări
Imaginea articolului Asasinarea fratelui liderului nord-coreean: Trupul lui Kim Jong Nam se află în continuare în Kuala Lumpur

Asasinarea fratelui liderului nord-coreean: Trupul lui Kim Jong Nam se află în continuare în Kuala Lumpur

Malaysia încearcă să obţină eliberarea a nouă cetăţeni blocaţi în Phenian după ce Coreea de Nord, deranjată de suspiciunile generate de investigaţia Poliţiei de la Kuala Lumpur, a impus o restricţie de călătorie malaezieilor care vor să păsăsească statul nord-coreean.

Drept răspuns, Malaysia a impus la rândul său o rstricţie de călătorie şi a cerut Coreei de Nord să îi elibereze imediat pe toţi cetăţenii săi.

Au existat speculaţii că s-ar fi ajuns la o înţelegere luni, presa scriind că trupul a fost mutat din spital şi că a fost pregătit pentru a fi transportat cu avionul spre Beijing.

Publicaţia malaysiană New Straits Times a anunţat marţi că trupul ar trebui să fie transportat în Coreea de Nord din Beijing, fără a preciza sursa informaţiei.

Însă ministrul malaysian al Sănătăţii a spus că situaţia rămâne neschimbată.

"Trebuie să ne interesăm la Departamentul de Medicină Legală dacă a existat vreo cerere pentru a preda trupul, dar din câte ştim nu există nicio schimbare a statu-quo-ului", a declarat Subramaniam.

Acesta a mai spus că ministerul nu poate face nimic cu trupul până la primirea unor instrucţiuni din partea "celor responsabili de acesta".

"Însă rudele apropiate nu au oferit asistenţă legat de cum ar trebui să se procedeze cu trupul", a spus el.

Kim Jong Nam a murit pe data de 13 februarie pe aeroportul din Kuala Lumpur, după i s-a aplicat pe faţă un material textil îmbibat cu substanţa toxică, acţiune descrisă de Poliţia din Malaysia drept asasinare.

Poliţia din această ţară a anunţat că două femei de origine vietnameză, respectiv indoneziană, au folosit agentul interzis.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici