Asasinarea lui Qassem Soleimani. Germania anunţă că SUA şi aliaţii săi suspendă programul de pregătire a forţelor militare irakiene

Statele Unite şi aliaţii săi au suspendat pregătirea forţelor irakiene din cauza ameninţării crescute cu care se confruntă, după ce în urma unui atac aerian american din Bagdad a fost ucis vineri un general iranian de rang înalt, a anunţat armata germană într-o scrisoare, potrivit Reuters.

6653 afișări
Imaginea articolului Asasinarea lui Qassem Soleimani. Germania anunţă că SUA şi aliaţii săi suspendă programul de pregătire a forţelor militare irakiene

Asasinarea lui Qassem Soleimani. Germania anunţă că SUA şi aliaţii săi suspendă pregătirea forţelor militare irakiene (Foto: Pexels)

În scrisoarea către parlamentarii germani, un ofiţer superior german a spus că generalul american Pat White a decis să crească în continuare nivelul de protecţie pentru forţele detaşate în Irak în cadrul Operaţiunii de Rezolvare Inerentă (OIR), pe care o comandă.

„Astfel, pregătirea pentru securitatea irakiană şi forţele armate din Irak este suspendată temporar”, le-a scris generalul german Erich Pfeffer membrilor comisiilor de apărare şi relaţii externe din Bundestag, în scrisoarea din 3 ianuarie.

„Directiva este obligatorie pentru toate ţările partenere implicate în OIR din taberele de instruire din Irak”, a adăugat el.

Germania are în jur de 120 de militari detaşaţi în Irak în cadrul Operaţiunii de Rezolvare Inerentă a SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
sua,
irak

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici