Asasinatul din Istanbul. Trump şi Erdogan au discutat despre subiectul fierbinte al uciderii disidentului saudit Jamal Khashoggi

Preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat la Paris cu omologul său turc, Recep Erdogan, despre cazul uciderii disidentului saudit Jamal Khashoggi, a declarat duminică un oficial de la Casa Albă, informează cotidianul Haaretz.

1178 afișări
Imaginea articolului Asasinatul din Istanbul. Trump şi Erdogan au discutat despre subiectul fierbinte al uciderii disidentului saudit Jamal Khashoggi

Asasinatul din Istanbul. Donald Trump şi Recep Erdogan au discutat despre cazul uciderii disidentului saudit Jamal Khashoggi

Discuţia a avut loc sâmbătă seară, în cursul unui dineu la care au participat lideri politici din întreaga lume care au venit la Paris pentru a participa la cermoniile de comemorare a centenarului armistiţiului care a pus capăt Primului Război Mondial.

Trump a afirmat săptămâna trecută că discută cu Congresul, Turcia şi Arabia Saudită pentru a stabili cine este responsabil de uciderea jurnalistului.

Khashoggi a dispărut după ce 2 octombrie a intrat în Consulatul saudit din Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale. Cadavrul său nu a fost găsit până în acest moment.

Deşi iniţial a negat, Arabia Saudită a recunoscut că jurnalistul a fost ucis în consulat într-o operaţiune "neaprobată".

Erdogan a anunţat sâmbătă că Turcia a trimis autorităţilor din Arabia Saudită, SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania mai multe înregistrări despre care Ankara susţine că oferă detalii despre uciderea dizidentului saudit Jamal Khashoggi. Cu această ocazie, liderul de la Ankara a acuzat din nou autorităţile saudite că ştiu cine l-a ucis pe Khashoggi.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici