Asasinul senatorului Robert F. Kennedy ar putea fi eliberat condiţionat, după 53 de ani de închisoare

Sirhan Sirhan, condamnat pentru asasinarea în 1968 a senatorului Robert F. Kennedy a primit, din partea comisiei de specialitatea, recomandarea pentru eliberare condiţionată, după 53 de ani de închisoare, anunţă CNN.

6587 afișări
Imaginea articolului Asasinul senatorului Robert F. Kennedy ar putea fi eliberat condiţionat, după 53 de ani de închisoare

Sursă FOTO: Hepta

Soarta deţinutului în vârstă de 77 de ani va fi decisă de guvernatorul Californiei.

Doi dintre copiii lui Kennedy au susţinut eliberarea lui Sirhan în timpul apariţiei acestuia în faţa comisiei de eliberare condiţionată.

„Cred că orice prizoner despre care se consideră că nu este un pericol pentru el sau pentru alţii ar trebui eliberat", a declarat Douglas Kennedy, conform Associated Press.

Deşi aceasta a fost a 16-a apariţie în faţa comisiei de eliberare condiţionată a lui Sirhan, a fost prima dată când procurorii nu s-au opus eliberării sale.

Sirhan l-a împuşcat pe Kennedy în bucătăria hotelului Ambassador din Los Angeles, după un eveniment de campanie. Condamnat iniţial la moarte, pedeapsa lui Sirhan a fost schimbată în închisoare pe viaţă în 1972 după ce Curtea Supremă de Stat din California a declarat neconstituţională pedeapsa cu moartea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici