ATAC ARMAT în Italia: Cel puţin 6 imigranţi răniţi/ UPDATE: Suspectul avea un steagul Italiei înfăşurat în jurul gâtului şi ar fi făcut salutul fascist în momentul reţinerii

Cel puţin patru persoane de origine străină au fost rănite după ce indivizi neidentificaţi, aflaţi într-un vehicul în mişcare au început să tragă în pietoni, în oraşul Macerata din centrul Italiei, poliţia reuşind în scurt timp să reţină un suspect, informează site-ul postului BBC News.

4007 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT în Italia: Cel puţin 6 imigranţi răniţi/ UPDATE: Suspectul avea un steagul Italiei înfăşurat în jurul gâtului şi ar fi făcut salutul fascist în momentul reţinerii

Mai mulţi răniţi, după ce indivizi neidentificaţi au deschis focul dintr-un vehicul şi au început să tragă în pietoni, în Macerata, Italia

UPDATE 17.00 Suspectul în cazul atacului de la Macerata are legături cu formaţiunea antiimigraţie Liga Nordului

Luca Traini, 28 de ani, presupusul autor al atacului armat din oraşul italian Macerata, în urma căruia şase imigranţi au fost răniţi, a candidat pentru formaţiunea de extremă-dreapta Liga Nordului la recentele alegeri regionale, informează site-ul postului BBC News, citând presa locală.

Potrivit presei, suspectul avea un steagul Italiei înfăşurat în jurul gâtului şi ar fi făcut salutul fascist în momentul reţinerii. Se pare că atacatorul a vizat imigranţi de culoare.

UPDATE 16.00 Cel puţin 6 imigranţi răniţi, după ce un individ a deschis focul dintr-un vehicul, în Italia

Cel puţin şase persoane de origine străină au fost rănite după ce un individ, aflat într-un vehicul în mişcare, a început să tragă în pietoni, în oraşul Macerata din centrul Italiei, poliţia reuşind în scurt timp să reţină un suspect, informează site-ul postului BBC News.

Victimele au fost transportate la spital, cel puţin unul din răniţi fiind în stare gravă.

Se pare că atacatorul a vizat imigranţi de culoare, potrivit primelor informaţii.

Autorităţile locale au sfătuit locuitorii să rămână în locuinţe din cauza incidentului.

 

 

Poliţia a anunţat că au reţinut un bărbat în acest caz, acesta avea steagul Italiei înfăşurat în jurul gâtului său în momentul arestării.

Toate persoanele rănite erau de origine străină, a precizat poliţia.

Presa locală a relatat iniţial că în vehicul, o maşină Alfa Romeo de culoare neagră, se aflau două persoane.

Focuri de armă s-au auzit în zonele Via Spalato şi Via dei Velini, două zone cheie în cadrul unei anchete privind uciderea unei tinere de 18 ani, al cărei cadavru a fost descoperit miercuri. Un bărbat de origine nigeriană a fost arestat în legătură cu acest caz.

Primele informaţii sugerează că ar exista o legătură între cele două incidente.

Imigraţia este un subiect major în Italia, în contextul în care pe data de 4 martie sunt programate alegerile generale. Premierul italian Paolo Gentiloni a suspendat campania electorală în urma incidentului armat de la Macerata.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici