Atac armat în Texas: Trei morţi, între care un poliţist

Doi bărbaţi, dintre care un poliţist, au fost ucişi luni în apropierea universităţii A&M din Texas (sudul Statelor Unite), în timpul unui atac armat al cărui presupus autor a fost ucis.

163 afișări
Imaginea articolului Atac armat în Texas: Trei morţi, între care un poliţist

Atac armat în Texas: Trei morţi, între care un poliţist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alţi trei poliţişti şi o femeie au fost răniţi în College Station, din sud-estul Texasului, unde se găseşte universtitatea A&M, a adăugat poliţia.

Potrivit presei locale, presupusul autor al atacului a murit de asemenea din cauza rănilor sale.

"Situaţia este haotică. Sosesc multe informaţii, le cerem oamenilor să fie răbdători cât timp încercăm să aflăm de ce s-a întâmplat această tragedie", a declarat ofiţerul de poliţie Scott McCollum.

Conducerea universităţii le-a cerut celor 50.000 de studenţi, pe pagina proprie de Internet, să "continue să evite zona" incidentului.

Acest atac este al treilea care a îndoliat Statele Unite în doar câteva săptămâni. Duminică, 5 august, un fost militar apropiat de grupăti rasiste a atacat un templu sikh din Oak Creek, din Wisconsin (nord), şapte persoane pierzându-şi viaţa, inclusiv atacatorul.

Pe 20 iulie, o alt atacator a ucis 12 persoane în timpul premierei ultimului film din seria "Batman", într-un cinematograf din Aurora, în Colorado.

În cele două cazuri, atacatorii au cumpărat legal armele pe care le-au folosit mai apoi pentru a comite aceste crime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici