ATAC ARMAT la Festivalul Usturoiului din Gilroy, California: Cel puţin PATRU oameni au murit, iar 15 au fost răniţi | FOTO, VIDEO

Un incident armat produs la Festivalul Usturoiului din Gilroy, California, s-a soldat cu uciderea a cel puţin patru persoane şi rănirea altor câteva, au anunţat oficialii locali, potrivit site-ului publicaţiei The San Francisco Chronicle.

1209 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT la Festivalul Usturoiului din Gilroy, California: Cel puţin PATRU oameni au murit, iar 15 au fost răniţi | FOTO, VIDEO

Un mort, mai mulţi răniţi, în urma unui incident armat la Festivalul Usturoiului din Gilroy, California

UPDATE: Patru persoane, printre care şi principalul suspect, au fost ucise în urma atacului armat produs la Festivalul Usturoiului din statul american California, au anunţat autorităţile locale, citate de Reuters şi CNN.

Alte cel puţin 15 persoane au fost rănite, a transmis Scot Smithee, şeful poliţiei din oraşul Gilroy.

„Este incredibil că un asemenea eveniment, care face mult bine comunităţii, a fost marcat de o astfel de tragedie”, a declarat Smithee.

Conform primelor informaţii, suspectul a intrat în festival printr-o gaură din gardul exterior şi este posibil să nu fi acţionat singur, a transmis şeful poliţiei.

Preşedintele american Donald Trump a transmis prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter că persoanele aflate la faţa locului trebuie să rămână „atente şi în siguranţă”.

 

O înregistrare haotică pe Twitter, postată duminică după-amiază, în jurul orei locale 18:00 (ora României, luni, 04:00) arată vizitatorii de la festival fugind panicaţi.

 

 

 

Centrul Medical Santa Clara Valley din San Jose a confirmat că două victime au fost aduse aici, iar alte două urmează să sosească.

Mai multe ambulanţe şi vehicule de pompieri au fost trimise la locul unde s-a produs incidentul.

Un martor ocular, Michael Paz, a declarat că atacatorul avea între 30 şi 40 de ani şi era înarmat cu o puşcă de asalt.

"A venit pregătit să tragă pentru că purta o vestă de protecţie", a spus Paz. "Trăgea în stânga, trăgea în dreapta, fără o ţintă anume", a adăugat martorul ocular.

Paz a mai afirmat că toată lumea s-a culcat imediat la pământ, iar poliţiştii au deschis focul în direcţia atacatorului.

Festivalul Usturoiului din Gilroy se desfăşoară anual începând din 1979. Potrivit site-ului festivalului, accesul cu arme este interzis, informează BBC News.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici