Atac armat la Procuratura din Cancun, Mexic: Un poliţist a fost ucis

Un ofiţer de poliţie şi trei atacatori au decedat, după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat Procuratura din staţiunea turistică Cancun, la doar o zi după un incident armat petrecut la un festival de muzică organizat într-un oraş aflat în apropiere, relatează ABC News online.

408 afișări
Imaginea articolului Atac armat la Procuratura din Cancun, Mexic: Un poliţist a fost ucis

Atac armat la Procuratura din Cancun, Mexic: Un poliţist a fost ucis

Carlos Joaquin, guvernatorul statului Quintana Roo, a declarat că cinci suspecţi au fost reţinuţi şi a îndemnat cetăţenii să-şi păstreze calmul, precizând că în zonă au fost desfăşurate forţe suplimentare de securitate.

Consulatul Statelor Unite de la Merida a emis o alertă în legătură cu incidentul de la Cancun şi a recomandat cetăţenilor americani să aibă grijă şi să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale.

Nu se cunoaşte dacă acest incident are legătură cu cel petrecut cu o zi înainte la un festival de muzică electronică din Playa del Carmen, unde trei străini şi doi mexicani au fost împuşcaţi mortal de un atacator necunoscut. Însă există suspiciuni că ambele incidente au legătură cu organizaţii criminale implicate în traficul de droguri.

Potrivit autorităţilor mexicane, cartelul Zeta are o prezenţă semnificativă în statul Quintana Roo şi mai ales în oraşul Cancun, unde se presupune că ar fi comis un atentat cu bombă în anul 2010, în urma căruia au decedat opt persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici