Atac chimic în Siria | Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte luni la cererea Rusiei şi a SUA

Membrii Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se vor reuni luni la cererea Rusiei şi a Statelor Unite, după ce 70 de persoane au murit duminică în oraşul sirian Douma în urma unui atac chimic, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2846 afișări
Imaginea articolului Atac chimic în Siria | Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte luni la cererea Rusiei şi a SUA

Atac chimic în Siria | Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte luni la cererea Rusiei şi a SUA

Rusia a cerut reuniunea celor 15 membri ai consiliului pe tema "ameninţărilor internaţionale, păcii şi securităţii", deşi motivul nu a fost imediat clar, au informat diplomaţii duminică.

Exemplul Rusiei a fost urmat de Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Suedia, Polonia, Olanda, Kuweit, Peru şi Coasta de Fildeş, care de asemenea au cerut o întâlnire în cadrul căreia să discute atacul chimic comis în Siria.

Membrii Consiliului au ajuns duminică seară la o înţelegere privind întrunirea de luni.

"Consiliul de Securitate se va reuni şi solicită accesul imediat la primii respondenţi, susţinerea unei investigaţii independente şi pedepsirea celor responsabili pentru acest act atroce", a declarat ambasadorul SUA la ONU Nikki Haley.

Haley a avertizat luna trecută că, în cazul în care Consiliul de Securitate nu va lua măsuri concrete în Siria, Washingtonul este "pregătit să acţioneze" şi că SUA ar putea lansa un nou atac punctual asupra regiunii.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat că există "un preţ mai mare plătit", după ce echipajele de ajutor medical au anunţat că zeci de persoane au fost ucise de un gaz otrăvitor în oralul Douma, ultima redută a rebelilor din regiunea Ghuta de Est. Guvernul sirian neagă că atacul ar fi putut fi lansat de forţele sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici