Atac coordonat al talibanilor împotriva Parlamentului de la Kabul

Talibanii au comis, luni, un atac coordonat împotriva Parlamentului afgan, care s-a încheiat cu moartea tuturor celor şase atacatori, a anunţat Ministerul de Interne de la Kabul, citat de BBC News Online.

838 afișări
Imaginea articolului Atac coordonat al talibanilor împotriva Parlamentului de la Kabul

Atac coordonat al talibanilor împotriva Parlamentului de la Kabul (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AP)

Atacatorii au detonat o maşină-capcană în faţa clădirii, după care au intrat în Parlament. Poliţia a evacuat zona, încercând să respingă atacatorii.

Incidentul s-a produs în timp ce noul ministru al Apărării, Massoom Stanekzai, era prezentat parlamentarilor pentru a i se acorda votul de învestitură.

Cel puţin 18 persoane au fost rănite în atac, în timp ce imaginile postate pe reţelele de socializare arată Parlamentul plin de fum şi persoane fugind să se ascundă.

Presa locală a anunţat o altă explozie în zona Dahmazang din Kabul.

Televiziunea a transmis în direct imagini din clădire în momentul în care au intrat atacatorii, iar parlamentarii au fost văzuţi în timp ce încercau să fugă din calea acestora.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici