Atac cu bombă într-o destinaţie vizitată de mii de români. Explozia l-a vizat pe fostul preşedinte

  • Preşedintele din Maldive a declarat vineri că o explozie l-a rănit pe fostul lider Mohamed Nasheed.
  • El a descris incidentul ca un atac asupra democraţiei şi economiei ţării şi a anunţat că poliţia australiană va asista ancheta.
9113 afișări
Imaginea articolului Atac cu bombă într-o destinaţie vizitată de mii de români. Explozia l-a vizat pe fostul preşedinte

Atac cu bombă în Maldive. Explozia l-a vizat pe fostul preşedinte Mohamed Nasheed

Nasheed, în vârstă de 53 de ani, a fost rănit în explozia de joi seara, ce a avut loc în aproprierea casei sale, şi a fost tratat într-un spital din capitală, Male, a spus poliţia.

Ministrul de interne, Imran Abdulla, a declarat unei televiziuni locale că rănile sale nu îi pun viaţa în pericol.

El este actualul preşedinte al Parlamentului şi a fost primul preşedinte ales în mod democratic al arhipelagului din Oceanului Indian.

Preşedintele Ibrahim Mohamed Solih a declarat într-un discurs televizat că anchetatorii australieni vor ajunge sâmbătă. Nici Solih, nici poliţia nu au dat detalii suplimentare despre atacul care nu a fost revenindicat.

Ministrul afacerilor externe al Indiei, S. Jaishankar, a pricizat într-un tweet că explozia a fost un atac asupra lui Nasheed.

Arhipelagul Maldive este cunoscut pentru staţiunile sale de lux. Atacuri violente sunt rare în insule, cel mai recent atac semnificativ a avut loc în 2007 când o explozie într-un parc din capitală a rănit 12 turişti străini. Totuşi zona se confruntă recent cu o creştere a activităţii grupărilor extremiste. Maldivele are unul dintre cel mai mare număr de militanţi extremişti pe cap de locuitor, conform unor date citate de AP.

Maldive este o destinaţie preferată şi de români. Unul din 23 de turişti care au ajuns în Maldive în ianuarie 2021 a venit din România, arată cifrele publicate de Autoritatea de Turism din această ţară. Mai exact, aproape 4.000 de vizitatori români şi-au petrecut în ianuarie vacanţa în statul din Oceanul Indian, piaţa locală situându-se pe locul al cincilea în lume în clasamentul ţărilor care au trimis cei mai mulţi oameni în această destinaţie exotică.

Pe primele locuri se află Rusia, India, Ucraina şi Kazahstan, ţări cu o populaţie mult mai numeroasă decât cea locală.

România depăşeşte însă, în mod surprinzător, ţările cele mai dezvoltate ale lumii, precum Germania, Marea Britanie, Franţa sau SUA, state unde salariul mediu şi puterea de cumpărare sunt incomparabil mai mari ca pe plan local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici