Atac cu obuze în centrul oraşului ucrainean Doneţk: Un angajat al Crucii Roşii a fost ucis

Centrul oraşului Doneţk a fost vizat joi de un atac cu obuze, unele proiectile căzând într-un centru comercial, a anunţat Primăria oraşului aflat sub controlul insurgenţilor proruşi. Este vorba de primul incident de acest fel produs la Doneţk după acordul de încetare a focului din 5 septembrie.

743 afișări
Imaginea articolului Atac cu obuze în centrul oraşului ucrainean Doneţk: Un angajat al Crucii Roşii a fost ucis

Atac cu obuze în centrul oraşului ucrainean Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O echipă a Agenţiei France-Presse a văzut corpul angajatului Crucii Roşii în faţa sediului organizaţiei umanitare internaţionale.

"Victima este un bărbat din Geneva care făcea parte din misiunea locală a Crucii Ruşii", a declarat Andrei Livcenko, membru al echipelor locale de intervenţie.

Cel puţin zece persoane au murit miercuri în confruntările armate produse în suburbii ale oraşului Doneţk, în principal în zona aeroportului. Primăria a precizat că atacul cu obuze a avut loc joi în jurul orei 18.00. Mai multe proiectile au căzut în centrul oraşului, inclusiv într-un centru comercial şi într-un depou de autobuze.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici