Atac cu rachete al militanţilor susţinuţi de Iran. Trei 3 militari americani au fost răniţi. Forţele americane au răspuns la lovituri folosind elicoptere de atac

Trei militari americani au fost răniţi în atacuri cu rachete în Siria, efectuate miercuri de presupuşi militanţi susţinuţi de Iran, potrivit Comandamentului Central al SUA, cel mai recent dintr-o serie de atacuri asupra personalului american despre care oficialii americani au declarat că au fost dirijate de Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice din Iran.

21794 afișări
Imaginea articolului Atac cu rachete al militanţilor susţinuţi de Iran. Trei 3 militari americani au fost răniţi. Forţele americane au răspuns la lovituri folosind elicoptere de atac

Atac cu rachete al militanţilor susţinuţi de Iran. Trei 3 militari americani au fost răniţi. Forţele americane au răspuns la lovituri folosind elicoptere de atac

Rachetele au aterizat în două locuri separate din nord-estul Siriei, a declarat comandamentul într-un comunicat de presă. Mai multe rachete au lovit în interiorul perimetrului unde se află misiunea de sprijin Conoco, urmate de alte rachete care au căzut în apropierea locului unde se află misiunea Green Village, relatează Politico.

Un membru al serviciilor americane din Conoco a fost tratat pentru o rană minoră şi s-a întors la serviciu, în timp ce alţi doi sunt în curs de evaluare pentru răni minore.

Forţele americane au răspuns la lovituri folosind elicoptere de atac, potrivit comunicatului. Răspunsul a distrus trei vehicule şi echipamente folosite pentru lansarea unora dintre rachete, iar evaluările iniţiale indică faptul că doi sau trei presupuşi militanţi au fost ucişi.

"Nu vom tolera atacuri ale forţelor susţinute de Iran împotriva forţelor noastre oriunde în lume, inclusiv în Siria, şi nu vom ezita să ne protejăm şi să luăm măsuri suplimentare, după caz", a declarat un înalt oficial american.

Atacurile au loc în contextul în care SUA continuă negocierile cu Teheranul pentru a conveni asupra unui nou acord nuclear care să înlocuiască acordul din 2015 din care fostul preşedinte Donald Trump s-a retras în timpul mandatului său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici