Atac cu rachete asupra unei baze militare ale SUA din Irak. Doi americani şi un britanic au fost ucişi

  • Un atac cu rachete a vizat, miercuri seară, o bază militară americană din Irak, anunţă Comandamentul regional al armatei SUA, citat de cotidianul Le Figaro.
  • Doi americani şi un britanic au fost ucişi, iar alte persoane au fost rănite.
  • Acesta este al 22-lea atac din ultimele luni asupra unor obiective americane din Irak.
4093 afișări
Imaginea articolului Atac cu rachete asupra unei baze militare ale SUA din Irak. Doi americani şi un britanic au fost ucişi

Atac cu rachete asupra unei baze militare americane din Irak

"Coaliţia confirmă că 15 rachete au lovit Baza Taji, în care sunt trupe ale coaliţiei", a declarat colonelul Myles Caggins, un purtător de cuvânt al Coaliţiei antiteroriste conduse de SUA.

Conform oficialului citat, doi cetăţeni americani şi un britanic au fost ucişi în atacul cu rachete Katiusha.

Nu este clar dacă victimele sunt militari ori sunt angajaţi civili ai bazei militare

Zece rachete au lovit o bază din apropiere de Bagdad în care sunt staţionaţi militari americani, potrivit Comandamentului regional al armatei SUA.

Incidentul s-a produs la baza militară Taji. Atacul nu a fost revendicat, dar Administraţia de la Washington consideră că este opera unor grupuri militare proiraniene.

Acesta este al 22-lea atac din ultimele luni asupra unor obiective americane din Irak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici