Atac terorist în Noua Zeelandă. Un susţinător ISIS a fost împuşcat, după ce a rănit cel puţin şase persoane

  • Poliţia din Noua Zeelandă a ucis vineri un susţinător al ISIS care a rănit cel puţin şase persoane într-un „atac terorist”.
  • Atacul a avut loc într-un supermarket, în suburbia New Lynn din Auckland, anunţă autorităţile locale, citate de CNN.
575 afișări
Imaginea articolului Atac terorist în Noua Zeelandă. Un susţinător ISIS a fost împuşcat, după ce a rănit cel puţin şase persoane

Sursă FOTO: Hepta

"În această după-amiază, la aproximativ 14:40, un extremist violent a întreprins un atac terorist", a declarat premierul Jacinda Ardern într-o conferinţă de presă. „A fost un atac violent, lipsit de sens şi îmi pare rău că s-a întâmplat”.

Ardern a adăugat că bărbatul era un cetăţean din Sri Lanka, un „susţinător al ideologiei ISIS” şi o „ameninţare de securitate cunoscută”. El a fost supravegheat constant de mai multe agenţii guvernamentale, iar personalul de securitate a reuşit să-l împuşte în 60 de secunde de la începutul atacului, a spus ea.

Atacatorul a obţinut un cuţit în magazin şi l-a folosit pentru a înjunghia cumpărătorii înainte ca poliţia să-l împuşte, a declarat poliţia.

Videoclipurile postate online au arătat cumpărătorii panicaţi care fugeau din centrul comercial LynnMall şi căutau adăpost.

Şase persoane au fost rănite, au declarat serviciile de intervenţie, iar trei sunt în stare critică. Poliţia şi ambulanţele rămân la faţa locului.

Atacatorul a venit în Noua Zeelandă în 2011, iar supravegherea sa a început în octombrie 2016, au spus autorităţile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici