Atac în oraşul elveţian Schaffhausen: cel puţin cinci persoane au fost rănite

Cel puţin cinci persoane au fost rănite, dintre care două se află în stare gravă, în urma unui atac comis de un bărbat neidentificat, în oraşul elveţian Schaffhausen, a anunţat luni poliţia elveţiană, relatează site-ul agenţiei Reuters.

4246 afișări
Imaginea articolului Atac în oraşul elveţian Schaffhausen: cel puţin cinci persoane au fost rănite

Cel puţin cinci persoane au fost rănite în urma unui atac în oraşul elveţian Schaffhausen

Nu au fost oferite detalii suplimentare despre atac, dar autorităţile au decis închiderea centrului oraşului pentru securizarea zonei.

Potrivit cotidianului german Blick, proprietarul unui magazin din centrul vechi al Schaffhausen a văzut pe stradă un bărbat care avea un fierăstrău mecanic manual.

Poliţia a anunţat că atacatorul este în libertate, dar nu a confirmat informaţiile oferite de cotidianul Blick. Mai multe ambulanţe şi elicoptere au fost trimise în zonă.

Cantonul Schaffhausen este aproape în întregime înconjurat de Germania, la nord, est şi vest. Oraşul este un important nod feroviar şi are o populaţie de aproximativ 74.000 de locuitori.

Potrivit site-ului The Independent, poliţia elveţiană a confirmat că atacatorul a fost identificat, dar se află în continuare în libertate. În acelaşi timp, nu este vorba despre un atac cu caracter terorist.

Atacatorul este un bărbat cu un aspect neîngrijit, care are chelie şi 1.88 metri înălţime. El a fost văzut conducând un autoturism Volkswagen cu numere de înmatriculare elveţiene şi a folosit o drujbă.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 10.30 (11.30, ora României) în incinta unei clădiri de birouri din apropierea zonei comerciale din Schaffhausen, potrivit poliţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici